Terugblik Ledendag 2019

EEN ZONOVERGOTEN LEDENDAG

Dat we het onze jaarlijkse ‘Ledendag’ niet altijd ver weg hoeven te zoeken werd vandaag wel duidelijk. We zijn, op de fiets, nu letterlijk ‘om de hoek’ op bezoek geweest bij Bouwcenter van Hoppe en Byldis.

Imposante ondernemingen die sinds 2017 op eigen benen staan nadat zij zich beiden in dat jaar hebben losgemaakt van de Hurks groep.
De ondernemer Arjan van Hout draait met zijn organisaties Bouwcenter van Hoppe in Eersel en Bouwcenter in Wanroij met zo’n 60 medewerkers ruim 30 miljoen euro omzet.
Zijn ex- collega Jacco van Dijk zwaait de scepter over Byldis in Veldhoven, eigendom van de investeringsclub van Robert van der Walle, met ongeveer 400 medewerkers een dikke 100 miljoen omzet. En dat allemaal bij ons ‘om de hoek’!

Wij zijn door beiden met veel enthousiasme ontvangen en hebben tijdens de, in beide gevallen, bijzonder inspirerende rondleidingen onder andere kunnen leren hoe de ene partij, als handelsbedrijf, soms risicovol kapitaal in voorraden moet steken terwijl de andere dit, als productiebedrijf, juist zoveel mogelijk probeert te voorkomen en de nadruk juist legt op het productieproces en logistiek. En dat de ene partij aan de andere ook ondersteuning biedt en materialen levert maakt de verschillen en raakvlakken in deze twee organisaties voor de bezoekers dubbel zo interessant!

Interessant hoe een handelsfirma moet inspelen op de grote verscheidenheid in de markt op het gebied van esthetica, nieuwe technieken, vraag en aanbod van materialen, levertijden en zelfs de weersomstandigheden, getuige de hoeveelheid strooizout die al enkele jaren wacht op een strenge winter.
Interessant hoe een productiebedrijf haar logistiek van zowel aanvoer van materialen, het productieproces en de leveringen op de bouwplaats beheersbaar weet te houden.

De logistieke raakvlakken, kwaliteitszorg, het indrukwekkende proces van de fabricage van de prefab elementen door Byldis met bakstenen en isolatiemateriaal van Van Hoppe voor grootschalige projecten o.a. in Londen was met recht een Eye-opener voor de aanwezige bezoekers.
Het werd al snel duidelijk dat het team ‘Arjan en Jacco’ als een tandem functioneert. Ons transportmiddel van deze middag, de tandem, was dan ook een zeer gepaste keuze!

We hebben deze zonovergoten lentedag vervolgens gezamenlijk afgesloten bij Promessa in Eersel, waar we zijn getrakteerd op een bijzonder vijf-gangen menu. Enthousiast over alle indrukken van de middag is het laat geworden…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *