Terugblik experimentele lunch 17 mei

EYE-OPENER OF GRUWEL: DE TOEKOMST VAN ONS VOEDSEL

Vrijdag jl waren wij te gast bij De Panberg in Eersel waar dee Eindhovense food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld (25) een lunch presenteerde en ons verstelde over toekomstige ontwikkelingen van ons voedsel.

Door technologie, wetenschap en design te kruisen bedenkt Chloé alternatieve manieren voor voedsel productie en consumptie die efficiëntie, duurzaamheid of gezondheid verhogen. Met name scenario’s voor toekomstig voedsel (integratie nieuwe technologieën) en de vraag wat wel of niet gewenst is. Bijzonder interessant voor de Kempische regio, omdat onze high tech bedrijven in deze ontwikkelingen ook zeker een rol in gaan spelen.

Wat denk je bijvoorbeeld over het opwekken van kweekvlees? En wat te denken over het gebruik van de technologie van de printen om de natuur te ondersteunen, gezond dynamische voeding te produceren en tegelijkertijd de voedselproductieketen te verkorten? En het eten van insectenvlees? Wat doet voedsel met het fysieke en mentale welzijn van de mens? Alle benodigde voedingstoffen uit een pilletje?

Antwoorden op deze vragen passeerden de revue onderwijl de Jungle Green Kitchen een bijzondere lunch met een aantal van deze toekomstige aspecten presenteerde.

 

Ondanks het ontbreken van dierlijke producten in de lunch werd er stevig en met veel energie nagepraat door iedereen en was deze lunchbijeenkomst niet alleen leerzaam maar zeker ook vernieuwend, dat is waar het VICK voor staat: leerzaam, vernieuwend en verfrissend..

 

Voor wie nog wat wil nazien:

De Panberg
http://www.depanberg.nl/

Jungle Kitchen
http://junglegreenkitchen.nl

Cloé Rutzerveld
https://www.chloerutzerveld.com

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET VICK?

Wil je weten wanneer wij jou als Kempisch ondernemer uitdagen om je horizon te verbreden? Wanneer wij jouw expertise nodig hebben om inzicht te krijgen? Wanneer je mensen leert kennen die jij interessant vindt, en die ook interesse hebben in jou? Wanneer jij ongegeneerd achterover kunt leunen en ontspant bij een heerlijk diner en interessant onderwerp? Laat je aangenaam verrassen door het VICK nieuws!

Nieuws voor ondernemers door ondernemers, met o.a.:
– Wie is het VICK? Leden stellen zich voor en delen waardevolle informatie;
– Wat doet het VICK? Een overzicht van onze bijeenkomsten en evenementen;
– Wat vindt het VICK belangrijk? Wij onderzoeken de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied en delen actuele informatie.
Ontdek het VICK en ontmoet interessante ondernemers in een ontspannen setting.

VICK NIEUWS

    OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET VICK?

    Wil je weten wanneer wij jou als Kempisch ondernemer uitdagen om je horizon te verbreden? Wanneer wij jouw expertise nodig hebben om inzicht te krijgen? Wanneer je mensen leert kennen die jij interessant vindt, en die ook interesse hebben in jou? Wanneer jij ongegeneerd achterover kunt leunen en ontspant bij een heerlijk diner en interessant onderwerp? Laat je aangenaam verrassen door het VICK nieuws!

    Nieuws voor ondernemers door ondernemers, met o.a.:

    –    Wie is het VICK? Leden stellen zich voor en delen waardevolle informatie;

    –    Wat doet het VICK? Een overzicht van onze bijeenkomsten en evenementen;

    –    Wat vindt het VICK belangrijk? Wij onderzoeken de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied en delen actuele informatie.

    Ontdek het VICK en ontmoet interessante ondernemers in een ontspannen setting.

    VICK NIEUWS