Terugblik experimentele lunch 17 mei

EYE-OPENER OF GRUWEL: DE TOEKOMST VAN ONS VOEDSEL

Vrijdag jl waren wij te gast bij De Panberg in Eersel waar dee Eindhovense food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld (25) een lunch presenteerde en ons verstelde over toekomstige ontwikkelingen van ons voedsel.

Door technologie, wetenschap en design te kruisen bedenkt Chloé alternatieve manieren voor voedsel productie en consumptie die efficiëntie, duurzaamheid of gezondheid verhogen. Met name scenario’s voor toekomstig voedsel (integratie nieuwe technologieën) en de vraag wat wel of niet gewenst is. Bijzonder interessant voor de Kempische regio, omdat onze high tech bedrijven in deze ontwikkelingen ook zeker een rol in gaan spelen.

Wat denk je bijvoorbeeld over het opwekken van kweekvlees? En wat te denken over het gebruik van de technologie van de printen om de natuur te ondersteunen, gezond dynamische voeding te produceren en tegelijkertijd de voedselproductieketen te verkorten? En het eten van insectenvlees? Wat doet voedsel met het fysieke en mentale welzijn van de mens? Alle benodigde voedingstoffen uit een pilletje?

Antwoorden op deze vragen passeerden de revue onderwijl de Jungle Green Kitchen een bijzondere lunch met een aantal van deze toekomstige aspecten presenteerde.

 

Ondanks het ontbreken van dierlijke producten in de lunch werd er stevig en met veel energie nagepraat door iedereen en was deze lunchbijeenkomst niet alleen leerzaam maar zeker ook vernieuwend, dat is waar het VICK voor staat: leerzaam, vernieuwend en verfrissend..

 

Voor wie nog wat wil nazien:

De Panberg
http://www.depanberg.nl/

Jungle Kitchen
http://junglegreenkitchen.nl

Cloé Rutzerveld
https://www.chloerutzerveld.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *