Terugblik bezoek aan Pathé!

Het VICK is op onderzoek gegaan naar de laatste Dolby Vision ontwikkelingen in de bioscoop en werden niet teleurgesteld!
Ze hebben er bij Dolby namelijk voor gekozen zich niet alleen op de techniek te focussen. Natuurlijk zijn zij een technologisch bedrijf, maar als je net een stap verder wilt gaan dan moet je echt wat nieuws toevoegen. Ze hebben hiervoor een aantal mensen van Apple ingehuurd en die hebben de zaal voor hen ontworpen, inclusief een unieke entree. Dit voegt wat ons betreft echt wat toe aan de beleving.

De zaal zelf heeft een donker plafond en donkere wanden bekleed met akoestische doeken door Akoestiek Montage Brabant (VICK-lid Martijn Buijtels), waarachter meer dan 100 speakers zijn weggewerkt die voor het Dolby Atmos geluid zorgen, dat als een deken van geluid over de bezoeker heen komt. De doeken van Martijn zijn eerst door Dolby in de USA getest en nu mag hij zich scharen in de rij van vaste leveranciers van Pathé.

Door de zwarte doeken is de bioscoop zaal helemaal zwart waardoor je jezelf nergens anders op kunt focussen dan de film. Zelfs de stoelen en vloer zijn donker, in tegenstelling tot het rode pluche in andere bioscopen. De zaal wordt verlicht door blauw ambilight rondom het scherm en langs de wanden, wat het geheel een futuristische look geeft. Bij aanvang van de film schakelt dit ambilight uit is de zaal ook echt pikkedonker.
De rijen stoelen staan ook licht gebogen, waardoor iedereen recht voor het scherm zit.
Maar de grootste innovatie is wel Dolby Vision: het ongelooflijk heldere en scherpe beeld. Twee speciaal voor Dolby ontworpen Christie laser-projectoren zorgen voor een lichtsterkte die tot vijf keer hoger licht dan de gemiddelde projector. Niet alleen het contrast, maar ook de kleuren zien er levensecht uit. Bij ons maakten vooral de 3D-beelden grote indruk. Waar de huidige 3D brillen zorgen voor donkere beelden en doffe kleuren, is het lichtverlies bij Dolby Vision 3D minimaal en blijven de kleuren helder en licht.

Dankzij de relatie van Martijn met Pathé hebben we ook letterlijk achter de schermen kunnen kijken. Indrukwekkende techniek met high-tech projectoren, maar in alles in het pikkedonker.. dus foto’s wilden niet echt lukken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *