Kaart niet beschikbaar

Datum & Tijd

Datum: 03-10-2019
Tijd: 18:00 - 22:00

Locatie

FS Kantoorinrichting
Stökskesweg 9
Bergeijk
Nederland


UITGEBREIDE LUZE WIJNPROEVERIJ MET AANGEPASTE HAPJES
Enkele weken geleden mochten we ons laven aan een bijzonder succesvolle bierproeverij en nu staat er op 3 oktober een verfijnde wijnproeverij op de agenda.
We weten allemaal dat je wijn en spijs moet combineren. Maar welke wijn moet er nou bij dat gerecht dat je dit weekend wilt maken?

FS Kantoorinrichting ontvangt ons graag op de locatie aan de Stöksesweg in Bergeijk en Coby Baken van Slijterij Baken ’t Zwaantje uit Valkenswaard legt je verschillende zaken uit over de smaak van wijn en gerecht en hoe die zaken bij elkaar te brengen.

Na de uitleg over wijn en spijs combineren krijg je maar liefst 10 verschillende wijnen uit Puglia (Italië) te proeven. Hierbij zijn orginaliteit, creativiteit, klassiek, modern, spannend en leerzaam zo ongeveer de steekwoorden die Coby in de proeverij tot uiting wil brengen.

PUGLIA: DE IDEALE WIJNREGIO
Puglia heeft uitstekende faciliteiten en mogelijkheden voor toeristen, voortreffelijk eten en nog meer dan voortreffelijke wijn: ‘Geflankeerd door twee zeeën is het magische Puglia een smal schiereiland met dezelfde eigenschappen waardoor we ons al decennia lang tot Italië aangetrokken voelden. Dit onontdekte deel van Italië kent een benijdenswaardige kwaliteit van leven.’
Puglia bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels, en prachtige kuststreken. Dit landschap in combinatie met de goede bodem, die vaak sterk kalk- en kleihoudend is, maakt dat er in Puglia uitstekende wijnen kunnen worden gemaakt.

Voor de Grieken was Puglia al de ideale wijnregio. Dan is het voor ons, Brabantse Kempenaren, toch  ook zeker het onderzoeken waard!

OM IN FIGUURLIJKE ZIN DE EERSTE FLES AL TE ONTKURKEN:
Puglia is vooral bekend vanwege zijn rode, enigszins kruidige wijnen, die volgens Coby in Nederland goed in de smaak vallen. De belangrijkste druivensoorten zijn Negroamaro (met een kenmerkend bittertje) en Malvasia Nera in Salento en Primitivo, vooral de variant rond het dorpje Manduria (DOC Primitivo di Manduria).
De Primitivo wordt ook wel gezien als de ‘voorvader’ van de Californische Zinfandel en geeft volle, droge, donkerrode wijnen.
Negroamaro en Malvasia Nera staan aan de basis van de internationaal gewaardeerde Salice Salentino, een zachte en volle rode wijn.

DONDERDAG 3 oktober, aanvang 20:00 uur
Locatie: FS Kantoorinrichting, Stökskesweg 9, 5571TJ Bergeijk
Kosten: leden en partner gratis, gasten en introducés € 20,-

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Als u in ons systeem bent ingelogd, kunt u onder ieder evenement zien wie zich voor dat evenement hebben aangemeld. Inloggen >>