Dinerbijeenkomst
Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd

Datum: 24-11-2017
Tijd: 16:30 - 22:00

Locatie

Restaurant d’Ouwe Tramhalte
Wolverstraat 28
5525 AS Duizel
Nederland


Dit laatste evenement van het kalenderjaar, traditioneel een dinerbijeenkomst, is Frits Wester (Veenendaal, 29 maart 1962) te gast. Bekend journalist als onder andere de parlementair verslaggever voor RTL Nieuws.

Wester was al vroeg bij de politiek betrokken. Op zijn zeventiende was hij betrokken bij de oprichting van het CDJA (CDA-jongeren) in Alkmaar. Op tweeëntwintigjarige leeftijd zat hij in een groot aantal lokale organisaties op een groot aantal gebieden: “Ik was zeer bezig met abortus, euthanasie, werkloosheid en kruisraketten”.

Als chauffeur (..) van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman. Voor de campagne van de Tweede Kamerverkiezingen 1994 bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde “Brinkman-shuffle”.
Voor het CDA verliepen deze verkiezingen niet goed (20 zetels verlies). De jaren van Paars I begonnen en Brinkman vertrok uit de Tweede Kamer.

Wester kon vrij kort daarna aan de slag bij RTL Nieuws, als gast bij Barend & Van Dorp en bij RTL Z en ontwikkelde zich tot een journalist die veel primeurs bracht. Zo slaagt hij er vrijwel elk jaar in het embargo op de miljoenennota te omzeilen en de begroting al voor de officiële presentatie op Prinsjesdag te publiceren. Hij bleef overigens wel lid van het CDA.

In 2005 stelde hij in Villa Felderhof benaderd te zijn om staatssecretaris te worden: vlak na de dood van Pim Fortuyn voor de portefeuille van Immigratiezaken en tijdens de formatie voor Mediazaken.
Hij weigerde in beide gevallen omdat hij het te veel naar zijn zin had zijn functie van politiek verslaggever. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 verklaarde hij wel in te zijn voor een staatssecretariaat als Balkenende hem zou vragen. Later ontkende hij dat en stelde hij dat de opmerking ‘louter hypothetisch’ was.

Frits Wester kwam in 2004 in het nieuws omdat hij de Nationale Nieuwsquiz won en daarbij vals zou hebben gespeeld. Volgens het productieteam van de show kende hij ten minste één vraag met antwoord, nadat een mededeelnemer dit in een draaiboek had gezien en aan hem had doorgespeeld. Wester ontkende.

De reacties op Wester’s uitlatingen zijn verschillend. De een vindt hem uiterst links, de ander uiterst rechts. Vast staat dat het hier een kleurrijk politiek journalist betreft die ons vanavond zeer zeker inzage zal geven over de controversiële ontwikkelingen en het al maar uitblijven van de kabinetsformatie.

Frits Wester zal zijn lezing om 17:00 aanvangen. Aansluitend zal Restaurant d’Ouwe Tramhalte een prachtig diner verzorgen.

Locatie: Wolverstraat 28, 5525 AS Duizel.

Deelnemen?

Als u lid bent van Het VICK en u bent al geregistreerd, dan kunt u eerst hier inloggen voordat u zich voor dit evenement aanmeldt. U hoeft dan niet opnieuw al uw gegevens in te vullen.

Gebruik anders onderstaand aanmeldformulier. Nadat u zich de eerste keer voor een evenement heeft aangemeld, ontvangt u inloggegevens waarmee u volgende keer kunt inloggen.

Aanmeldformulier

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor deelname aan dit evenement.

Nota bene:

  • Velden met een * zijn verplicht.
  • Voor een correcte verwerking van uw aanmelding, stellen wij het op prijs als u het formulier zo volledig mogelijk invult.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.