Vick
Kaart niet beschikbaar

Datum & Tijd

Datum: 17-05-2019
Tijd: 11:30 - 14:30

Locatie

De Panberg
Roten 3
5521 RG EERSEL
Nederland


17 MEI, EXPERIMENTELE LUNCH

De Eindhovense food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld (26) presenteert vrijdagmiddag 17 mei door middel van een experimentele lunch haar ideeën over het voedsel van de toekomst.

Haar grootouders hadden een flinke moestuin en de scholier Chloé mocht daar graag in werken. ,,Het was een flinke tuin, met sla, aardappelen, aalbessen, boontjes. Ik ging er twee keer per week naar toe en was heel gezellig. Ik hielp in de tuin, groente en fruit schoonmaken en gelijk op tafel: heerlijk. Maar ook eten inmaken, wecken – deden we samen met oma. Daar zaten we veel uurtjes. Maar ook thuis hoor, was en is het nog altijd heel bourgondisch. We hebben een heel grote tafel in de keuken waar iedereen altijd aan kan schuiven, fijn eten, mooi servies. Dat heb ik dus wel een beetje meegekregen, ja.”
Uiteindelijk toch gekozen voor een technische opleiding hetgeen, in combinatie met haar interesse, resulteerde in een uitzonderlijke visie over voedsel, vooral gericht op de toekomst.

Wat denk je bijvoorbeeld over het opwekken van kweekvlees? In 2021 staat het eerste kweekvlees op de menukaart van restaurants en ligt over vijf jaar het ’gemaakte vlees’ in de supermarkt.

En wat te denken over het gebruik van de technologie van het printen om de natuur te ondersteunen, gezond dynamische voeding te produceren en tegelijkertijd de voedselproductieketen te verkorten?

Nog steeds een beetje raar, maar wist je dat in ruim 100 landen insecten al gewoon op het menu staan?!
En het grappige is: ook jij eet insecten (onbewust weliswaar). Maar liefst een halve kilo per jaar!

Vanaf 11:30 worden we voor haar presentatie, en natuurlijk de bijbehorende experimentele lunch verzorgd door Jungle Green Kitchen, verwacht in De Panberg in Eersel.
Een voorloper in de voedsel transitie: de voormalige varkensstal is omgebouwd tot een culinaire ontvangstruimte annex galerie.

De kosten voor deelname aan dit evenement is voor VICK leden gratis, introducés en gasten € 50,-.

Locatie: De Panberg, Roten 3, 5521RG Eersel
Tijdstip ontvangst: 11:30 uur
Aanvang presentatie: 12:00 uur
Einde bijeenkomst: 14:30 uur

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Als u in ons systeem bent ingelogd, kunt u onder ieder evenement zien wie zich voor dat evenement hebben aangemeld. Inloggen >>