VICK-EVENT: BEZOEK AAN BLEGNY KOLENMIJN EN RESTAURANT DA VINCI

‘Jongens, ga nooit van de mijn af, want kolen hebben ze altijd nodig.’

Dit was het motto van de Ondergrondse Vakschool, waar jongens werden opgeleid tot mijnwerkers. Uiteindelijk gingen de mijnen toch dicht.

Het mijnwerkersbestaan was zwaar, vies en weggestopt onder de grond. Het was bovendien gevaarlijk. Steenkool is lang een belangrijke energiebron geweest. Er zijn kilometerslange tunnels gegraven om die steenkool naar boven te halen.

In de jaren ’60/’70 werden alle steenkolenmijnen gesloten.

De sluiting van de mijnen was toen geen onderdeel van een groen beleid, maar men sloot de mijnen omdat ze niet meer efficiënt waren en te veel kostten.

Terug in de tijd
Weinig herinnert ons er nu nog aan dat dagelijks duizenden mijnwerkers onder de grond verdwenen om kolen naar boven te halen. Echter, gelegen tussen Luik en Maastricht, is de Blegny-mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor bezoekers.

We dalen met de liftkooi af naar een andere wereld en krijgen zo een beeld over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. We horen alles over het dagelijks leven van de ‘koempels’, hun vreugde, zorgen, angsten en hun erbarmelijke werkomstandigheden.

Een dag vol tegenstellingen
De eenvoud en ontberingen van de Blegny kolenmijn staan in schril contrast met het afsluitende item van deze middag. We vertrekken naar Maasbracht waar we worden verrast op een diner bij Restaurant Da Vinci.

Margo Reuten is een boegbeeld van de Nederlandse gastronomie. Ze wordt al sinds 1999 met minstens één Michelinster onderscheiden en is in de MICHELIN gids de enige vrouwelijke chef met die bekroning. Da Vinci is al 28 jaar culinair en meesterlijk genieten. Het team van Margo zorgt voor heerlijke verwennerijen, waarvan wij meegenieten.

Kortom, een bijzondere dag die de eenvoud van het leven in de kolenmijnen en de luxe van een sterrenrestaurant benadrukt. Een wereld zo fascinerend, zo mysterieus en zo smakelijk waar we nog lang over napraten!

Voor dit VICK-event kun je ook je relaties uitnodigen. Voel je dus vrij om introducés mee te nemen, bijvoorbeeld een zakelijke relatie. Ook voor hen is dit event van het VICK interessant.

TIJD:
Woensdag 13 april a.s., vertrek 13.00 uur.

MIDDAG-/AVONDPROGRAMMA:
12.45 uur: Vertrek busstation Wilheliminalaan in Reusel
12.50 uur: Vertrek Busstation Rondweg in Bladel
12:55 uur: Vertrek Bushalte Oud provincialeweg (bij het park) in Hapert
13:05 uur: Vertrek busstation Molenweg in Eersel

15:00 uur: aankomst Blegny kolenmijn
17:30 uur : vertrek naar Maasbracht
18:30 uur : aankomst Maasbracht – Restaurant Da Vinci
23:00 uur : vertrek naar huis
00:00 uur : aankomst Eersel / Reusel

TOT SLOT
Het bezoek aan de Blegny kolenmijn wordt begeleid. De temperatuur beneden in de mijn is ca. 15 graden. Trek je jas aan en daal met de mijnkooi af in de ondergrondse gangen op 30 en 60 meter diepte.

AANMELDING EN DEELNAME VOOR LEDEN
Tijdig aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk i.v.m. deelname excursie Blegny kolenmijn en diner. Aanmelding graag vóór 25 maart via: secretariaat@vick.nl.

Kom je toch niet, meld je dan tijdig af, zodat er geen lege plaatsen ontstaan. In dat geval graag een mailbericht of een sms naar (06) 23 56 53 12.

INTRODUCÉS
Introducés zijn ook van harte welkom op dit VICK-event. Je meldt ze aan door contact op te nemen met Jeanine: secretariaat@vick.nl. Kosten voor introducés: € 195,- p.p. (leden gratis deelname).

GEINTERESSEERDEN
Ken je binnen jouw netwerk zakelijke relaties die in De Kempen wonen of opereren, dan zijn zij van harte uitgenodigd om kennis te maken met het VICK.

Gevraagd wordt deze uitnodiging te delen met geïnteresseerden, ook via LinkedIn.

Wij zien uit naar jouw komst!

VICK-EVENT: BEZOEK AAN BLEGNY KOLENMIJN EN RESTAURANT DA VINCI

‘Jongens, ga nooit van de mijn af, want kolen hebben ze altijd nodig.’

Dit was het motto van de Ondergrondse Vakschool, waar jongens werden opgeleid tot mijnwerkers. Uiteindelijk gingen de mijnen toch dicht.

Het mijnwerkersbestaan was zwaar, vies en weggestopt onder de grond. Het was bovendien gevaarlijk. Steenkool is lang een belangrijke energiebron geweest. Er zijn kilometerslange tunnels gegraven om die steenkool naar boven te halen.

In de jaren ’60/’70 werden alle steenkolenmijnen gesloten.

De sluiting van de mijnen was toen geen onderdeel van een groen beleid, maar men sloot de mijnen omdat ze niet meer efficiënt waren en te veel kostten.

Terug in de tijd
Weinig herinnert ons er nu nog aan dat dagelijks duizenden mijnwerkers onder de grond verdwenen om kolen naar boven te halen. Echter, gelegen tussen Luik en Maastricht, is de Blegny-mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor bezoekers.

We dalen met de liftkooi af naar een andere wereld en krijgen zo een beeld over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. We horen alles over het dagelijks leven van de ‘koempels’, hun vreugde, zorgen, angsten en hun erbarmelijke werkomstandigheden.

Een dag vol tegenstellingen
De eenvoud en ontberingen van de Blegny kolenmijn staan in schril contrast met het afsluitende item van deze middag. We vertrekken naar Maasbracht waar we worden verrast op een diner bij Restaurant Da Vinci.

Margo Reuten is een boegbeeld van de Nederlandse gastronomie. Ze wordt al sinds 1999 met minstens één Michelinster onderscheiden en is in de MICHELIN gids de enige vrouwelijke chef met die bekroning. Da Vinci is al 28 jaar culinair en meesterlijk genieten. Het team van Margo zorgt voor heerlijke verwennerijen, waarvan wij meegenieten.

Kortom, een bijzondere dag die de eenvoud van het leven in de kolenmijnen en de luxe van een sterrenrestaurant benadrukt. Een wereld zo fascinerend, zo mysterieus en zo smakelijk waar we nog lang over napraten!

Voor dit VICK-event kun je ook je relaties uitnodigen. Voel je dus vrij om introducés mee te nemen, bijvoorbeeld een zakelijke relatie. Ook voor hen is dit event van het VICK interessant.

TIJD:
Woensdag 13 april a.s., vertrek 13.00 uur.

MIDDAG-/AVONDPROGRAMMA:
12.45 uur: Vertrek busstation Wilheliminalaan in Reusel
12.50 uur: Vertrek Busstation Rondweg in Bladel
12:55 uur: Vertrek Bushalte Oud provincialeweg (bij het park) in Hapert
13:05 uur: Vertrek busstation Molenweg in Eersel

15:00 uur: aankomst Blegny kolenmijn
17:30 uur : vertrek naar Maasbracht
18:30 uur : aankomst Maasbracht – Restaurant Da Vinci
23:00 uur : vertrek naar huis
00:00 uur : aankomst Eersel / Reusel

TOT SLOT
Het bezoek aan de Blegny kolenmijn wordt begeleid. De temperatuur beneden in de mijn is ca. 15 graden. Trek je jas aan en daal met de mijnkooi af in de ondergrondse gangen op 30 en 60 meter diepte.

AANMELDING EN DEELNAME VOOR LEDEN
Tijdig aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk i.v.m. deelname excursie Blegny kolenmijn en diner. Aanmelding graag vóór 25 maart via: secretariaat@vick.nl.

Kom je toch niet, meld je dan tijdig af, zodat er geen lege plaatsen ontstaan. In dat geval graag een mailbericht of een sms naar (06) 23 56 53 12.

INTRODUCÉS
Introducés zijn ook van harte welkom op dit VICK-event. Je meldt ze aan door contact op te nemen met Jeanine: secretariaat@vick.nl. Kosten voor introducés: € 195,- p.p. (leden gratis deelname).

GEINTERESSEERDEN
Ken je binnen jouw netwerk zakelijke relaties die in De Kempen wonen of opereren, dan zijn zij van harte uitgenodigd om kennis te maken met het VICK.

Gevraagd wordt deze uitnodiging te delen met geïnteresseerden, ook via LinkedIn.

Wij zien uit naar jouw komst!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET VICK?

Wil je weten wanneer wij jou als Kempisch ondernemer uitdagen om je horizon te verbreden? Wanneer wij jouw expertise nodig hebben om inzicht te krijgen? Wanneer je mensen leert kennen die jij interessant vindt, en die ook interesse hebben in jou? Wanneer jij ongegeneerd achterover kunt leunen en ontspant bij een heerlijk diner en interessant onderwerp? Laat je aangenaam verrassen door het VICK nieuws!

Nieuws voor ondernemers door ondernemers, met o.a.:
– Wie is het VICK? Leden stellen zich voor en delen waardevolle informatie;
– Wat doet het VICK? Een overzicht van onze bijeenkomsten en evenementen;
– Wat vindt het VICK belangrijk? Wij onderzoeken de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied en delen actuele informatie.
Ontdek het VICK en ontmoet interessante ondernemers in een ontspannen setting.

VICK NIEUWS

    OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET VICK?

    Wil je weten wanneer wij jou als Kempisch ondernemer uitdagen om je horizon te verbreden? Wanneer wij jouw expertise nodig hebben om inzicht te krijgen? Wanneer je mensen leert kennen die jij interessant vindt, en die ook interesse hebben in jou? Wanneer jij ongegeneerd achterover kunt leunen en ontspant bij een heerlijk diner en interessant onderwerp? Laat je aangenaam verrassen door het VICK nieuws!

    Nieuws voor ondernemers door ondernemers, met o.a.:

    –    Wie is het VICK? Leden stellen zich voor en delen waardevolle informatie;

    –    Wat doet het VICK? Een overzicht van onze bijeenkomsten en evenementen;

    –    Wat vindt het VICK belangrijk? Wij onderzoeken de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied en delen actuele informatie.

    Ontdek het VICK en ontmoet interessante ondernemers in een ontspannen setting.

    VICK NIEUWS